Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2013. December 30. 05:13, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Volgográdi robbantás - Tíz kilogramm trotil robbanóerejét is meghaladta a detonáció

Volgográdi robbantás - Tíz kilogramm trotil robbanóerejét is meghaladta a detonáció

Tíz kilogramm trotil robbanóerejét is meghaladta a volgográdi központi vasútállomáson vasárnap működésbe hozott robbanószerkezet pusztító hatása.

Vlagyimir Markin elmondta, hogy az öngyilkos merénylő által felrobbantott szerkezet fémreszeléket is tartalmazott, amely erősíti a pusztítás hatását. A nőt, akinek a maradványait egyes sajtójelentések szerint megtalálták a pályaudvar előcsarnokában, egy fiatal rendőr akadályozta meg abban, hogy tovább mehessen. A rendőr meghalt a robbantásban, hét másik társa megsérült.

A terrorista merényletben a legfrissebb adatok szerint 15-en haltak meg, köztük egy anya, aki testével védte gyermekét a robbantástól. A hatóságok közlése szerint 33 embert vittek kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 18:01, csütörtök | Életmód

A vashiány élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja

A szervezet vashiányából adódó káros élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja (november 26.) kezdeményezés.

2020. November 26. 17:04, csütörtök | Belföld

Gulyás: még bőven vannak kapacitások az egészségügyben

A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat.

2020. November 26. 16:02, csütörtök | Külföld

Merkel: fel kell függeszteni a síturizmust Európában

Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről a szövetségi parlamentben (Bundestag) csütörtökön mondott beszédében.

2020. November 26. 15:01, csütörtök | Belföld

Zsinórt feszített az útra a biciklisek miatt

Út fölé kifeszített zsinórral okozott sérülést két kerékpárosnak egy szarvasmarhát terelő férfi idén áprilisban Balatonfenyvesen, ezért vádat emeltek ellene