Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 24. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Az erről június 18-án meghozott, 1649-r számú orosz kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.

Orosz részről a teljes körű vízumkiadást felújították, vagyis turistavízum is igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet alapján a határátlépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakos utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek Magyarországról. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.