Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 31. 05:03, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezúttal agrármenedzseri képesítésre törekszik.

A Kensington-palota - Vilmos londoni rezidenciája - hétfőn bejelentette, hogy a herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd.

Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz - a Cambridge hercege címet viseli. A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő - ennek megfelelően meglehetősen drága - élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem, Duchy Original márkanéven.


Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja - a birtokportfolió jelenlegi vezetője - trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon - itt ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal, aki a két évvel ezelőtt megkötött frigy óta a Cambridge hercegnője címet viseli -, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.