Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Június 21. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vihar - a felgyülemlő esővíz és kidőlt fák okozták a legtöbb gondot

Vihar - a felgyülemlő esővíz és kidőlt fák okozták a legtöbb gondot

Jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak és a felgyülemlő esővíz, de egy helyen villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló vihar miatt

- mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-nek.
Hajdu Márton hozzátette: hétfő estétől kedd hajnalig országszerte elszórtan érkeztek a hívások. Mostanáig harmincöt helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb esetben kidőlt fa, leszakadt faág miatt.

Számos helyen okozott gondot a hirtelen lezúduló eső miatt felgyülemlő víz pincékben és házakban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen a jégeső rongált meg háztetőket. Egy Hajdú-Bihar megyei településen, Szentpéterszegen villám csapott egy ház kéményébe, egy embert kórházba vittek a mentők - tette hozzá az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint öt keleti megyében - Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg - továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is készülni kell olyan heves zivatarokra, amelyet viharos szél kísér, és nagy méretű jég is eshet. Emellett rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: délelőttig a zivatarokat felhőszakadás (akár 30-50 milliméternyi eső) kísérheti, heves zivatarok környezetében helyenként 90 kilométer/óra feletti széllökés és jégeső (kétcentisnél nagyobb jégdarabok hullhatnak) is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint délután csökken a csapadék esélye és egyre hosszabb időre süt ki a nap. Az ország középső és nyugati részén csak elvétve fordulhat elő záporeső. A legmagasabb hőmérséklet 24-30 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 16-24 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: eső, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során