Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vége a haladéknak - csaknem 300 hitelest lakoltatnak ki

Vége a haladéknak - csaknem 300 hitelest lakoltatnak ki

Március 1-jétől megszűnt a kilakoltatási moratórium, a végrehajtók a jogerős végzések alapján elkezdik az adósok kilakoltatását. A kilakoltatási moratórium feloldása a végrehajtási törvény értelmében 2013. november 30-ig tart - olvasható a kamara közleményében, amelyről a Napi Gazdaság számol be.

Mivel kormányzati döntés még nem született a moratórium meghosszabbításával kapcsolatban, ezért a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara munkatársai a hatályos jogszabály értelmében megkezdték a bíróságok által jogerőre emelkedett kilakoltatási végzések végrehajtását.

Az előzetes statisztikai adatok szerint a korábbi évekhez hasonlóan idén is várhatóan 300 alatt marad a kilakoltatások száma, amely előreláthatólag tíz százalékos emelkedést jelenthet az elmúlt évi számokhoz képest, összhangban a beérkezett ügyek számának tíz százalékos növekedésével.

A kilakoltatások ügyében eljáró végrehajtóknak nincs joguk mérlegelni az ügyek hátterét, és csak abban az esetben állhatnak el a végzés foganatosításától, ha erre külön bírói végzés érkezik, amely mentesíti az adóst, a végrehajtási eljárás lefolytatása alól - fogalmazott a kamara. Az adósok az ügyükben eljáró bíróságnál kezdeményezhetik a végrehajtás felfüggesztését, amennyiben megfelelő dokumentációkkal igazolni tudják, hogy az eljárás során nem sújtották őket rendbírsággal és van olyan méltányossági körülmény, amely okot ad a végrehajtás felfüggesztésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során