Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 14. 05:21, vasárnap | Életmód
Forrás: infopest

Valami felnőtt bolt?-így látják a turisták a nemzeti dohányboltokat

Valami felnőtt bolt?-így látják a turisták a nemzeti dohányboltokat

A turisták ugyanis szex shopnak nézik a nemzeti dohányboltokat.

Sötétített ablakok, 18-as karika, és nemzetközi jelzés, esetleg felirat nélküli kirakat. Így néznek ki a -kicsit az "Állami Áruházak" korszakát idéző, nyomasztó külsejű nemzeti dohányboltok. Nem csoda, ha a külföldiek inkább nézik valamiféle titkos szex shopnak az új trafikokat.

A Hír24 által készített videóból egyértelműen kiderül, hogy a külföldieknek fogalmuk sincs arról, hogy mit árulnak az új dohányboltokban. Az alig két perces videóban megszólaltattak fiatalokat, idősebbeket, nőket, férfiakat, de egyikőjük sem tudta, hogy a nemzeti dohánybolt az a hely, ahol cigarettát lehet venni. A legtöbb turista a sötétített ablakok és a nagy méretű tizennyolcas karika miatt szex shopnak vagy sztriptíz bárnak hiszi a trafikokat. Továbbá gondolnak még ruhaboltra, étteremre, olasz élelmiszerboltra csak éppen cigarettára nem.

A videóból megtudhatjuk, hogy Finnországban, Kanadában és Indiában sincs ilyen bolt, egy izraeli lány pedig miután megtudta, hogy a különös üzlet valójában egy trafik meglepetten mesélte, hogy Izraelben mindenhol lehet cigit kapni. Az egyik turista megkérdezte a riportert, hogy egyáltalán nyitva van-e a bolt, mivel szerinte a kirakat ennek ellenkezőjét sugallja.

Egy férfi - miután megtudta "mit is jelent" a nemzeti dohánybolt felirat - elmondta: "Azt nehéz eldönteni, hogy ez a megjelenítés elriasztja-e az embereket a dohányzástól, vagy éppen erre bátorítja őket." A megkérdezettek közül mindössze egyetlen nő tudta, mit is rejt a furcsa kirakat, viszont ő beszélt magyarul, így ez érthető.

A hír hallatán egyből az jutott eszembe, hogy mi magyarok, itthon el vagyunk foglalva a trafik törvény körüli mizériával, a károsultakat övező botrányokkal ,valamint, hogy a jól megszokott helyeink helyett mostantól hol tudunk majd cigarettát venni. És csak keveseknek tűnt fel, hogy a nemzeti dohányboltokon egy árva nemzetközi jel vagy felirat sem található. Joggal merül fel a kérdés: miért?

Szendlár Dzsennifer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).