Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Június 17. 16:06, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Vádat emeltek egy 15 évvel ezelőtti emberölési kísérlet miatt

Vádat emeltek egy 15 évvel ezelőtti emberölési kísérlet miatt

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy román férfi ellen, aki 2004-ben mellkason szúrt egy másik férfit, aki egy nő védelmére kelt – közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész szerdán.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint a negyvenkét éves román állampolgár 2004. április 15-én este bement a X. kerületi Gyalog utca egyik lakásába, ahol egy másik férfit keresett. A lakásban tartózkodók azt mondták neki, a keresett férfi nincs ott, erre a vádlott elkezdte átkutatni a lakást. Rányitotta az ajtót egy épp akkor átöltöző nőre is, aki kiküldte a szobából, a vádlott azonban erre úgy reagált, hogy megrúgta őt. A nő védelmére kelt egy férfi, de a vádlott előrántott egy kést és megvágta, illetve szívtájékon megszúrta őt.

A megszúrt férfi életveszélyes sérülést szenvedett, életét a szakszerű mentős és orvosi ellátás mentette meg.

A román férfi ezt követően külföldre ment, de büntethetősége nem évült el, mert a körözés, valamint a nemzetközi és európai elfogatóparancsok kibocsátása és egyéb nyomozási cselekmények megszakították az elévülést – ismertette a főügyész, hozzátéve: a férfit 2019 augusztusában, Németországban fogták el.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést és az országból történő végleges kiutasítást kért a jelenleg is letartóztatásban levő férfire.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 14:09, hétfő | Kék hírek

Csaknem háromszáz határsértő ellen intézkedtek

288 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Január 24. 14:27, vasárnap | Kék hírek

Régészeti leletekkel bukott le egy szerb férfi

Orgazdaság miatt vádemelést javasol a rendőrség egy szerb férfi ellen, aki a gyanú szerint mintegy nyolc és fél millió forint értékű régészeti leletet akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni

2021. Január 23. 08:59, szombat | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Jásztelek és Jászberény között

Ketten meghaltak egy balesetben péntek délután Jásztelek és Jászberény között, a 32-es főutat a helyszínelés idejére teljesen lezárták - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

2021. Január 22. 15:02, péntek | Kék hírek

Rózsaszín lopott biciklivel ment betörni

Befejezte a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság.