Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2012. Február 22. 07:07, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Vádat emeltek az orvos ellen

Vádat emeltek az orvos ellen

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az ügyészség kedden egy orvos ellen, aki félreértelmezte a vércukorszintmérő jelzését és az általa ellátott beteg meghalt.

A Blikk számolt be arról, hogy a rendőrség vádemelést javasolt annak az orvosnak az ügyében, aki tavaly februárban a gyanú szerint „elnézte” a vércukorszintmérőt, és emiatt 50 éves betege elhunyt. A napilap azt írta: P. Nóra megmérte a beteg vércukorszintjét, de amikor a mérőkészülék HI (high, vagyis magas) jelzést mutatott, a doktornő azt állítólag „hiba” jelzésként értékelte, ezért cukoroldatot itatott a beteggel. Ezt követően az orvost az asszisztense világosította fel, hogy a készülék jelzése mit jelent, ekkor a betegnek bekötöttek egy infúziót és értesítették a mentőket, de már nem sikerült az újraélesztés.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője keddi közleményében azt írta, a fővárosi XVIII. és XIX. kerületi ügyészség P. Nóra ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat. A vádirat lényege szerint P. Nóra 2011. február 7-én a hajnali órákban, a XIX. kerületben – ügyeletes orvosként – megvizsgálta a cukorbetegségben szenvedő sértettet. A vizsgálat során a vádlott a vércukorszintmérő jelzését félreértelmezte, majd anélkül, hogy megbizonyosodott volna a sértett vércukorszintjéről, cukros vizet itatott vele. Mivel a sértett állapota tovább romlott, a vádlott ismételten megjelent a beteg lakásán, de a vércukorszintmérő jelzését ekkor is félreértelmezte, és csak a segédasszisztens figyelmeztetése alapján észlelte, hogy a sértett vércukorszintje túlságosan magas.

A vádlott ezt követően értesítette a mentőket, azonban a beteg – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – a mentőben elhunyt. Az ügyészség szerint az orvos által megitatott cukros oldat elfogyasztása és a beteg halála között „részben ok-okozati összefüggés állapítható meg, mivel a magas vércukorszint részben természetes okú alapbetegség eredményeként az orvosi ellátástól függetlenül alakult ki”.

Az eljárást a XVIII. és XIX. kerületi bíróság folytatja le, a vádlott szabadlábon védekezik. „Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta” – írta az ügyészség a közleményben.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 17:09, péntek | Kék hírek

Megölte öccsét és rágyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly januárban leszúrta 18 éves öccsét, majd rágyújtotta a házat - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

2021. Január 15. 13:02, péntek | Kék hírek

Ittas embert kifosztó ukránokat ítéltek el Tatabányán

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen két évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélt két ukrán férfit, aki a város egyik buszmegállójában eszméletvesztésig bántalmazott egy embert, majd elvette nyakláncát és karóráját

2021. Január 13. 10:51, szerda | Kék hírek

Újabb alagutat találtak a rendőrök a szerb-magyar határ alatt

Újabb alagutat találtak a rendőrök a szerb-magyar határ alatt Ásotthalom térségében - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szerdán.

2021. Január 11. 08:00, hétfő | Kék hírek

Embercsempészeket vettek őrizetbe Kecskeméten, 28 határsértőt szállítottak

Őrizetbe vettek a rendőrök három szír állampolgárságú, német tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit, akik vasárnap több mint két tucat migránst próbáltak Magyarországon keresztül illegálisan Nyugat-Európába juttatni