Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 31. 10:15, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vádat emelek a csecsemő-gyilkos nő ellen

Vádat emelek a csecsemő-gyilkos nő ellen

Minősített emberölés, vagyis tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy nő ellen,

aki tavaly októberben halálosan bántalmazta hét hónapos csecsemőjét Fertőendréden - tájékoztatta a főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a nő évek óta Svájcban élt, első gyermeke 2008-ban született, őt a vádlott testvére nevelte. A nő a második gyermek születése után, 2016 májusában költözött vissza Magyarországra egy újonnan megismert férfihoz.

A bűncselekmény idején 28 éves vádlott gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatókat és antidepresszánsokat, utóbbiakat egyik ismerősétől szerezte be. A gyilkosság napján az antidepresszáns napi ajánlott adagjának nyolcszorosát vette be.

A nőt idegesítette a hét hónapos kislánya sírása, ezért begyógyszerezett állapotban legalább háromszor megütötte a csecsemő fejét, majd felkapta őt és nagy erővel, hosszasan rázta, amitől a gyermek szinte azonnal meghalt. A vádlott ezután a kislány testét a földre fektette és rendet rakott a szobában. Órákkal később így talált rájuk a nő élettársa, aki segítséget hívott. A gyermek halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt.

A vádlottat tavaly október 11-én helyezte előzetes letartóztatásba a Győri Járásbíróság. Az akkori indoklás szerint a nőt korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már megbüntették, s az előzetes letartóztatása idején is zajlott ellene egy eljárás csoportos garázdaság miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.