Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 31. 19:51, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Utakat zártak le a víz miatt Vas és Zala megyében

Utakat zártak le a víz miatt Vas és Zala megyében

A korábbi nagy mennyiségű hó hirtelen olvadása és az elmúlt napok igen csapadékos időjárása miatt több megyében is útlezárásokat és forgalomkorlátozásokat kellett bevezetni vízátfolyások miatt. A legtöbb teljes pályás útlezárásra Vas megyében számíthatnak a közlekedők, de Zala, Veszprém és Pest megyében is fennakadásokat okoz az olvadás.

Zala megyében az esőzések és a hó gyors olvadása miatt kialakuló vízátfolyások miatt le kellett zárni a Bak-Páka összekötő utat. Ezen kívül a Keszthely-Sümeg, a Zalaegerszeg-Pórszombat, a Csesztreg-Magyarszombatfa, a Letenye-Lenti és a Letenye-Bázakerettye összekötő úton 40-60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, szintén vízátfolyások miatt. Vas megyében még több útlezárásra számíthatnak a közlekedők: Csörötnek és Kondorfa, Kenyeri és Vönöck, Csákánydoroszló és Kemenestaródfa, a 87107-es úton Csákánydoroszlónál, valamint Csákánydoroszló és Felsőmarác között teljes útzár, a 8638-as úton Csepregnél, Csehi és Oszkó, továbbá Csákánydoroszló és Ivánc között félpályás útzár van érvényben. Veszprém megyében a 82-es főúton Eplénynél, Pest megyében a 11-es főúton Leányfalunál számíthatnak a közlekedők vízátfolyásos szakaszokra - tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a lezárt szakaszokon semmiképpen ne próbáljanak meg áthajtani gépjárművükkel, továbbá a forgalomkorlátozásokat és a hozzájuk kapcsolódó sebességkorlátozásokat is érdemes betartania a járművezetőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk