Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 23. 05:18, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Újságírók munkáját ismerte el a katasztrófavédelem

Újságírók munkáját ismerte el a katasztrófavédelem

A közmédia két munkatársa, Tóth Tamás Antal és Gulyás István is átvehette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Sajtó-nívódíját, az OKF keddi, a nemzeti ünnep alkalmából megtartott budapesti ünnepségén.

Tóth Tamás Antal (MTVA), a Kossuth Rádió csatornakoordinátora a többi között az Árvízvédelmi Rádió működtetésében játszott szerepéért, a katasztrófavédelem tevékenységének gyors, pontos és hiteles bemutatásáért vehette át az elismerést Bakondi Györgytől, az OKF főigazgatójától.

Gulyás István (MTVA) szerkesztő-műsorvezető kiemelkedő munkájáért, a katasztrófahelyzetekben a lakosság gyors, pontos és hiteles tájékoztatásáért vehette át a nívódíjat, az OKF székházában megtartott ünnepségen.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködésében 2013. június 9-én országosan elérhető frekvenciákon kezdte meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), amely folyamatosan közvetített híreket, tudósításokat, friss információkat a dunai árvízi védekezésről. A műsorokat a közmédia munkatársai gyártották, illetve azok alapvetően a közmédia híreire épültek.

A rádió 30 napon át, hajnaltól késő estig folyamatosan, élőben jelentkezett a legfrissebb hírekkel, helyszíni riportokkal, valamint azonnal tájékoztatott a védekezésben részt vevő valamennyi szerv felhívásairól, információiról. Éjjel időszakonként jelentkezett a Dunán levonuló történelmi árhullám elleni védekezés aktuális híreivel.

Az ünnepségen ugyancsak Sajtó-nívódíjat vehetett még át Heer Orsolya, a Hír TV szerkesztő-riportere, Litauszky Balázs, az RTL Klub, illetve Rezsek Győző, a TV2 szerkesztő-riportere és Kiss Anikó, a Music FM program- és vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára