Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb olasz fertőződött meg a karantén alá vont tenerifei hotelben

Újabb olasz fertőződött meg a karantén alá vont tenerifei hotelben

Újabb olasz vendégnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést abban a karantén alá vont tenerifei szállodában, ahol magyarok is tartózkodnak.

A Kanári-szigetek kormányának vasárnapi közleménye szerint az újabb fertőzött egészségi állapota jó, csakúgy mint a korábban regisztrált négy páciensnek. Mindannyian ugyanannak a tízfős olasz turistacsoportnak a tagjai. A társaságból négy embert kórházban kezelnek, a többiek szállodai szobáikban vannak elkülönítve.

A négycsillagos tengerparti komplexumban kedden rendelték el a vesztegzárat, miután igazolták az első megbetegedést egy 69 éves olasz orvosnál.

A helyi kormány csütörtökön engedélyt adott arra, hogy a 723 szállóvendég közül 130-an elhagyhassák a hotelt, mivel ők csak hétfőn érkeztek, így nem kerültek kapcsolatba a turistákkal, akiknél kimutatták a fertőzést.

A vendégek kisebb csoportokban, fokozatosan távoznak, vasárnap délelőttig 73-an hagyták el szállodát.

Annak érdekében, hogy a hotel többi, külföldi vendége is hazautazhasson, a spanyol hatóságok továbbra is tárgyalnak az érintett országokkal - áll a közleményben.

A karantén 25 különböző nemzetiségű turistát érint. A szállodában öt magyar van, egy idős pár és egy háromfős, kisgyerekes család.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban azt közölte: egyeztetnek a szomszédos országokkal a turisták hazahozataláról, de az sem kizárt, hogy Magyarország repülőt küld az öt magyarért.

Sajtóbeszámolók szerint a medencés komplexumon belül - néhány elkülönített turista kivételével - a vendégek szabadon mozoghatnak, ellátásukról megfelelően gondoskodnak.

Spanyolországban 77 koronavírus-fertőzést regisztráltak eddig, közülük ketten már meggyógyultak. Az ország 17 autonóm közösségéből 13-ból jelentettek megbetegedést.

A regisztrált esetek 90 százaléka Olaszország északi részén járt, vagy közvetlen kapcsolatba került olyan személlyel, aki onnan érkezett a közelmúltban - ismertette a legfrissebb adatokat Fernando Simon, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Megerősítette, hogy a dél-európai országban a fertőzés kockázata még mindig mérsékelt, ezért továbbra sem rendelnek el korlátozó intézkedéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése