Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb négy repülőgép hozott védőfelszerelést Magyarországra

Újabb négy repülőgép hozott védőfelszerelést Magyarországra

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon

- nyilatkozta a közmédiának a külgazdasági és külügyminiszter pénteken. Szijjártó Péter elmondta: 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.

A mai nap világosan megmutatta, hogy a nemzetközi együttműködésnek milyen komoly jelentősége van a világjárvány idején - fogalmazott, majd hozzátette: Magyarország adományként több száz vírustesztet kapott Kínától.

Beszámolt arról is, hogy a macedónok is kaptak adományokat, ám a maszkokat és egyéb eszközöket nem tudták elhozni Kínából a légi szállítási képesség hiányában.

Az Észak-Macedóniának szánt kínai adományokat az egyik repülőgépünk hozta el - mondta a miniszter, hozzáfűzve: a védőeszközöket hétfőn közúton szállítják el a macedónok.

A Szentszéknek pénteken 50 ezer maszkot szállított Magyarország - mondta Szijjártó Péter.

A Vatikán az idős papok egészségének megőrzése érdekében kért védőeszközöket. "Mi természetesen azonnal reagáltunk" - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére