Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Március 09. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Az Országgyűlés hétfőtől újabb háromnapos üléssel folytatja munkáját.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánra (MDF, Fidesz) történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás győztese, Kálló Gergely teheti le esküjét a Jobbik képviselőjeként.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit általános viták követnek.

A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon a második ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon.

A parlament ülése március 16-án, hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 18:02, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát, a képviselők kedden folytatják a munkát, a háromnapos ülés a rákövetkező hétfőn zárul.

2020. Szeptember 20. 17:09, vasárnap | Belföld

Hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot a MÁV és a Volánbusz

A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön,

2020. Szeptember 20. 14:04, vasárnap | Belföld

Ismét alagutat találtak a Bács-Kiskun megyei határszakaszon

A rendőrök terepkutatás során fedezték fel azt a nyílást, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik.

2020. Szeptember 20. 12:01, vasárnap | Belföld

OVSZ: a véradások biztonságosak

A véradások biztonságosak a járványhelyzetben is - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 csatorna szombat esti műsorában.