Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 15. 17:09, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek

Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek

Ketten is életüket vesztették lakástüzekben kedden az országban: egy ember Pilismaróton, egy pedig Mátészalkán halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Azt írták, hogy kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Pilismaróton, A Duna-parti Mályva utcában. Az esztergomi, a nyergesújfalui, valamint a szentendrei hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat.

Az épület átvizsgálása során egy ember holttestére bukkantak.

Közölték azt is, kedden délelőtt Mátészalkán, a település szélén lévő Viola utcában kisebb tűz volt. Egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában lévő ágybetét gyulladt ki.

A tűz keletkezésének idején egy ember tartózkodott az épületben, az életén már nem lehetett segíteni.

A mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem voltak lángok, a füsttel telítődött épületrészt átszellőztették.

A tragédiát nem kizárt, hogy dohányzás okozta, de a tűz keletkezési körülményeit és okát mindkét esetben jelenleg is vizsgálják - tették hozzá.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ünnepi időszakban emelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra vagy elektromos zárlatra vezethetők vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.