Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 05. 05:09, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Új téli kulturális fesztivál a Városháza parkban

Új téli kulturális fesztivál a Városháza parkban

A Városháza parkban november 29. és december 24. között Advent Budapesten címmel új kulturális téli fesztivál indul útjára.

Az advent első hétvégéjén induló családi rendezvény elsősorban a budapestieket szólítja meg az ünnepvárás jegyében, újdonságként kulturális programokat kínálva - közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája az MTI-vel hétfőn.

A programsorozat olyan közösségi színteret hoz létre Budapest szívében, ahol a budapestiek és az ide látogató vendégek családias hangulatban tölthetik el az ünnepi felkészülés időszakát.

A Szabad Tér Színház által szervezett Téli Fesztivál kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére - hangsúlyozta Bán Teodóra, a színház ügyvezetője az MTI megkeresésére. Az adventi vasárnapokon a gyertyagyújtást neves előadók műsorai teszik még ünnepélyesebbé. A négy adventi hétvégén professzionális előadások, köztük a fővárosi fenntartású színházak ünnepi produkciói szerepelnek a programban. Emellett iskolás csoportok is érkeznek a határon túlról, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó betlehemes hagyományokat bemutassák.


A magyar kézműves és gasztronómiai érdekességeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított fűthető Sátor Színház minden nap kulturális programmal várja a látogatókat. Hétköznap esténként Budapest legjobb hagyományőrző amatőr csoportjainak előadásai, továbbá művészeti intézmények hallgatóinak produkciói láthatók a Téli Fesztiválon.

Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai is lehetőséget kapnak, hogy hétköznapokon a Sátor Színházban bemutassák karácsonyi műsoraikat vagy megtartsák saját ünnepségüket.

A Városháza parkban állítják fel az ország egyik legnagyobb, 16 méteres karácsonyfáját, valamint egy 10 méter átmérőjű adventi koszorút is kiállítanak, amelynek gyertyáit ünnepélyes szertartás keretében gyújtják meg. Bán Teodóra hozzátette: a hagyományos Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is megrendezik, ez november 27-től várja a látogatókat.

Címkék: ünnep, fesztivál, kultúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni