Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 13. 07:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

Új légszennyezésmérő és -elemző rendszer uniós támogatással

A légszennyező anyagok forrását beazonosító, valamint a káros részecskéket elemző és mérő rendszert dolgozott ki a TDT Altenergia Zrt. egy több mint 700 millió forint összköltségvetésű projekt keretében.

A cég az MTI-vel szerdán közölte, hogy mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projekthez.

A cég közleménye szerint a fő feladat egy lézeres részecskeelemző műszer kifejlesztése volt, amely az eddigieknél több paraméterrel tudja jellemezni a vizsgált részecskék sűrűségét. Az új mérési módszerek, műszerek és algoritmusok alkalmazása révén beazonosíthatók a szennyezőforrások, felmérhető a részecskék intenzitása és terjedésük mértéke is.

A TDT Altenergia Zrt. szerint az új műszer és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás a minimális mintavételezési ciklusidő miatt jól használható a repülőterek, nagyobb autópályák mentén a fő szennyezők kimutatására és kiszűrésére, valamint a vulkánkitörések utáni védekezés során.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a TDT Altenergia Zrt. éves nettó árbevétele tavaly 211 millió 990 ezer forint volt, adózott eredménye 55 millió forint.

Címkék: légszennyezés, mérő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során