Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új Audi-modell sorozatgyártása kezdődött Győrben

Új Audi-modell sorozatgyártása kezdődött Győrben

Legördült a gyártósorról az első Audi RS3 Limousine, amelyet a tavalyi párizsi autószalonon mutattak be.

Ezzel fél évvel a TT RS Cupé és Roadster sorozatgyártásának megkezdése után elkezdődött a harmadik ilyen modell gyártása Győrben - tájékoztatta az Audi Hungaria Zrt. az MTI-t. Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az új autóból a vevői igényekhez igazítva gyártanak a világ 63 országába.

A modell első darabja arakék színben, négyszáz lóerős, öthengeres TFSI motorral készült el, s egy új-zélandi vevőé lesz.

A győri Audi járműgyárában jelenleg két műszakban négyszázan dolgoznak.

Négy modellt gyártanak - Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és Roadster - mintegy másfél milliós konfigurációs lehetőséggel, igazodva a vásárlók igényeihez.

A gyárban jövőre kezdik meg a Q3 sorozatgyártását, amelyhez egy 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építenek.

A közelmúltban sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas - CNG) és benzinnel is üzemeltethető motor gyártását is megkezdte a vállalat. Az új típusú erőforrás az Audi A4 Avant g-tron modellbe kerül.

A CNG-motor hasonló távolságra és tankolási időközökre képes, mint a dízel motorok. Földgáz használatával közel klímasemlegesen közlekedik, mert az e-gáz előállítása szén-dioxid megkötésével jár együtt.

A motorvariáns fejlesztése nem Győrben történt, de a győri fejlesztőmérnökök tették képessé a gázüzemmódban való működésre több szükséges alkatrész továbbfejlesztésével és módosításával. Az erőforrás fejlesztése több mint egy évig tartott.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Tavaly összesen 122 975 autó és 1 926 638 motort gyártottak. A vállalat jelenleg mintegy 11 500 munkatársat foglalkoztat Győrben.

Címkék: audi, autógyár, győr, modell

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.