Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2013. December 30. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tűz volt egy brit kompon, a rendőrség gyújtogatást gyanít

Tűz volt egy brit kompon, a rendőrség gyújtogatást gyanít

Tűz miatt visszafordult vasárnap egy brit komp, amely Hollandiába tartott. A rendőrség gyújtogatásra gyanakszik és két embert őrizetbe vett.

A DFDS komptársaság által üzemeltetett, King Seaways nevű hajón 946 utas és 127 fős személyzet tartózkodott, amikor kigyulladt az egyik utaskabin. A brit királyi légierő helikopterei füstmérgezés miatt két utast és a személyzet négy tagját még a hajó visszaérkezése előtt elszállították a fedélzetről az angliai Scarborough kórházába. Őket még a nap folyamán hazaengedték.

A tüzet a személyzet 15 perc alatt eloltotta, de a kapitány az átkelés megszakítása és a visszatérés mellett döntött. A komp vasárnap rendben visszaérkezett az északkelet-angliai Newcastle közelében lévő North Shields kikötőjébe.

Az utast, akinek kabinja kigyulladt, a hajó személyzete lefogta és a kikötés után átadta a rendőrségnek. A 26 éves utast a rendőrök gyújtogatás gyanújával őrizetbe vették és megkezdték kihallgatását. Őrizetbe vettek egy másik, 28 éves utast is garázdaság gyanújával.


A kikötés után az utasok a BBC-nek elmondták, hogy az éjszaka közepén a személyzet a kabinok elhagyására kérte őket, és a mentőcsónakok mellett kellett gyülekezniük, miközben mentőmellényeket osztottak ki. Az egyik utas szerint a hajó közösségi helyiségeit "nem túl sűrű, de egyértelműen érezhető" füst töltötte be.

Az utasok beszámoltak arról is, hogy a várakozás közben két - láthatóan részeg - utas összeverekedett, ugyanakkor az általános hangulat nyugodt volt. A híradásokból nem derült ki, hogy a garázdaság gyanújával őrizetbe vett utas a verekedők egyike volt-e. Gert Jakobsen, a DFDS komptársaság szóvivője a BBC-nek vasárnap elmondta, hogy a kigyulladt kabin súlyosan megrongálódott, és néhány szomszédos utaskabinban is kárt okozott a füst, de a hajó irányíthatósága nem volt veszélyben.

Címkék: jog, Nagy-Britannia, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 18:00, szerda | Belföld

Fegyházban ülve csalt ki pénzt egy férfi többektől

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a fegyházból, fogva tartása idején telefonon csalt ki pénzt több embertől - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 17:01, szerda | Belföld

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem, amely egy rövid visszarendeződési időt követően már emelkedést mutatott, ez pedig a kormányzati intézkedéseknek is köszönhető

2020. Augusztus 05. 16:08, szerda | Sport

Felemás hétvége Horvátországban

Grobnikban folytatódott a Gender Racing Team számára az idei versenyévad.

2020. Augusztus 05. 15:05, szerda | Kék hírek

Jogtalanul kiadott fegyverengedélyek miatt emeltek vádat 29 ember ellen

Jogtalanul kiadott sportcélú fegyverengedélyek miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 ember ellen - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.