Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. Március 17. 06:59, kedd | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti/illusztráció: pixabay

Túllépte a kétezret halottak száma, de a fertőzés csökkenést mutat Olaszországban

Túllépte a kétezret halottak száma, de a fertőzés csökkenést mutat Olaszországban

Az utóbbi huszonnégy órában 349-cel 2158-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság hétfő esti tájékoztatója szerint,

eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma enyhe ütemű csökkenéssel 27 980-ra nőtt.

Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy az új fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 2853-ról 2470-re csökkent. A legfrissebb számok nem tartalmazzák két olasz tartomány adatait, mégis Angelo Borrelli enyhe csökkenésről beszélt, amely szerinte pozitív trendre enged következtetni.

A betegekből több mint 10 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek tíz százaléka van intenzív osztályon. A gyógyultak száma 2749-re emelkedett.

Orvosok, ápolók és más egészségügyi dolgozók közül már több mint kétezren fertőződtek meg.

Giuseppe Conte miniszterelnök egy hétfői interjúban úgy nyilatkozott, az olasz lakosság "döntő" hetek előtt áll. Kifejtette: a fertőzés Olaszországban még nem érte el a tetőzést.

Az olasz közegészségügyi hivatal (Iss) nyilatkozata szerint jelenleg senki sem tudja pontosan vázolni az új típusú koronavírus-fertőzés alakulását. "Több országban más stratégiát követtek, Olaszországban célként a fertőzési ütemnövekedés feltartóztatását tűztük ki" - jelentette ki Franco Locatelli az Iss elnöke.

Hozzátette, talán még hónapok kellenek a járvány olaszországi megállítására, de talán már a következő napokban sikerül megfékezni az új betegszám eddigi fokozatos emelkedését.

Olaszországban több mint 137 ezer koronavírus-tesztet végeztek.

Angelo Borrelli elismerte, hogy a polgári védelem még a kórházaknak is nehezen tud biztosítani elegendő szájmaszkot. Kínai nagyvállalatok eddig több mint félmillió szájmaszkot küldtek adományként Olaszországba.
A legtöbb, több mint 14 ezer fertőzöttet számláló Lombardiában 1377 volt az új betegek száma, az egy nappal ezelőtti 1587-hez képest. A korábbi kétszázötvenhez képest kétszázzal emelkedett a halottaké, amelyek elérték az 1420-t. Kritikus a helyzet a fertőzöttek ugrásszerű növekedésével szembesülő Brescia és Bergamo városában, ahol a fegyveres erők orvosi és egészségügyi személyzete nyújt segítséget a civil kórházakban. Lombardia tartomány a milánói vásártér területét nagy méretű "víruskórházzá" alakítja át, ennek megvalósítására Guido Bertolasót a polgári védelem volt vezetőjét kérték fel, aki jelképes egy euróért vállalta a feladatot.

Nápolyban tízezer szájmaszkot foglaltak le, amelyet eredeti áruk hatezerszereséért árultak. A szájmaszkokat a hatóságok egy helyi kórháznak adományozták.

Az olasz kormány huszonöt milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot indított el a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására. Az előirányzott összegből több mint tíz milliárd eurót a foglalkoztatottság fenntartására, további 3,5 milliárdot az egészségügyre és a polgári védelemre fordítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 17:05, szerda | Külföld

Újabb gazdasági mentőcsomagot jelentett be a szerb elnök

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

2021. Január 27. 15:03, szerda | Külföld

Már alig bírják a terhelést a kórházak Izraelben

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak a Covid-betegek magas száma miatt, a mentők a parkolókban várakoznak az új betegekkel - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió szerdán.

2021. Január 27. 12:01, szerda | Külföld

Meghalt az angliai kórházban mesterséges táplálásról lekapcsolt lengyel férfi

Elhunyt az angliai Plymouth város kórházában az a lengyel férfi, akinek mesterséges táplálását kómás állapota miatt megszüntették, és akinek hazaszállítását több napja próbálta elérni a lengyel kormány

2021. Január 27. 08:55, szerda | Külföld

Már több mint 100 millió a fertőzöttek száma világszerte

A világon 100 248 229 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 156 941, a gyógyultaké 55 362 744 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.