Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 03. 14:03, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: facebook.com/DonaldTrump

Trump a Fehér Házban, Biden Wilmingtonban várja az eredményeket kedden

Trump a Fehér Házban, Biden Wilmingtonban várja az eredményeket kedden

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban, demokrata párti kihívója, Joe Biden pedig a Delaware államban lévő Wilmingtonban berendezett eredményváró helyszínén várja a választási eredményeket kedden

- jelentette be a Fehér Hz szóvivője, illetve Biden kampánytörzse hétfőn.

Kayleigh McEnany,a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak adott interjújában beszélt arról, hgy Doanld Trump valószínűleg nem a washingtoni Trump-szállodában berendezett eredményváró rendezvényen, hanem a Fehér Házban lesz kedden este.

Trump kampánycsapata a múlt héten még úgy tervezte, hogy hagyományos eredményváró partit tartanak a szállodában, bár az elnök már akkor jelezte, hogy esetleg az Ovális Irodában marad, mivel a szövetségi fővárosban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések tiltják nagyobb létszámú összejövetelek megrendezését.

A Biden-kampány bejelentése szerint a demokrata párti elnökjelölt a Wilmingtonban tartott kampányvárón lesz, amelyet ugyanott rendeztek be, ahol a politikus augusztusban elfogadta pártja elnökjelöltségét.

Joe Biden a tervek szerint kedden este beszédet is mond. Családján kívül csatlakozik majd hozzá alelnökjelöltje, Kamala Harris és annak férje is. Biden évtizedek óta Wilmingtonban él.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.