Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 21. 05:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Továbbra sem tett vallomást a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Továbbra sem tett vallomást a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Továbbra sem tett vallomást a 2013-as soroksári gyilkosság gyanúsítottja - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-nek.

Szerdán a 24.hu írt arról, hogy megtagadta a vallomást folytatólagos kihallgatása során a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter.

Az MTI megkeresésére Gasz Péter, a szóvivőt helyettesítő ügyész csütörtökön azt írta: "a kérdezett ügyben a gyanúsított a vallomásai során az ügy érdemére vonatkozóan vallomást nem tett".

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A rendőrség idén szeptember 8-án jelentette be, hogy egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsítanak a soroksári gyilkossággal.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet a közelmúltban jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan - jelenleg büntetését töltő - férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek.

Így jutottak el R. Szilveszterhez, aki a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves volt, és a telefonjából kinyert adatok alapján a bűncselekmény előtti napokban is a helyszínen tartózkodott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.