Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 26. 10:36, szerda | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: a valaha volt legnagyobb kerékpárversenyt szervezzük Magyarországon

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: a valaha volt legnagyobb kerékpárversenyt szervezzük Magyarországon

A valaha volt legnagyobb magyarországi kerékpárversenyre kerül sor a szombaton kezdődő Tour de Hongrie-val a főszervező szerint.

Eisenkrammer Károly az M4 Sport Sporthíradóban szerdán elmondta: noha a viadal kategóriaugrásának 2022-től állna a zászló, ő nagyon szeretné, ha már jövőre a Pro Series sorozat része lenne a magyar országúti kerékpáros körverseny. Ehhez kommunikációs, sportszakmai és a csapatok számát és minőségét is meghatározó kritériumoknak kell megfelelni. Utóbbihoz például 11 résztvevő sor szükséges a kerékpársport két legmagasabb kategóriájából, márpedig összesen 13 ilyen istálló vesz részt a szerdáig tartó Tour de Hongrie-n: a világelitet jelentő World Tour-csapatok közül öt, míg a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül nyolc áll majd rajthoz az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú magyar körversenyen.
Mint mondta, a viadal tavaszi halasztása után B-tervként tekintettek az őszi időpontra, csak szerették volna korrektül megszervezni.
"Ehhez képest ott tartunk, hogy a valaha volt legnagyobb kerékpárversenyt szervezzük Magyarországon." - hangsúlyozta.
A főszervező kiemelte, néhány éve nem gondolta volna, hogy ilyen profi mezőny érkezik, és még ebben is ilyen esélyekkel állnak rajthoz magyar bringások, akik közül kiemelte a tavaly az összetettben második Dina Mártont és harmadik Valter Attilát, a 2017-ben második Peák Barnabást, valamint a friss magyar bajnok Filutás Viktort.
"Itthon nem is sejtjük, hogy külföldön milyen érdeklődés övezi a magyar körversenyt" - mondta, hozzáfűzve: az Eurosporton az ugyancsak szombaton kezdődő Tour de France közvetítései előtt vagy után lesz összefoglaló a Tour de Hongrie-ról, amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít.
A főszervező kiemelte: balesetmentes és gördülékeny versenyt vár, és bízik egy magyar dobogós szakaszhelyezésben.
Eisenkrammer Károly kifejtette: az országúti kerékpársport speciális sportág, a hosszú szakaszokon százak lehetnek jelen az utak mentén vírusveszély nélkül.
"Elég nehéz időszakban vagyunk benne, amikor nem lehetett sporteseményeken megjelenni, ez a verseny egy kivétel, a sport ünnepe. Mindenki arra bíztatok, hogy jöjjenek el, szurkoljanak a mezőnynek, a bringásoknak" - fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor: mindenkit kérnek a maszkviselésre, hogy ezáltal is megmutassák a nézők: "vigyázunk egymásra". Mint mondta, a versenyzőknek mindenhol maszkot kell viselniük, buborékban fogják kezelni őket a szervezők, így egymástól is el lesznek különítve a csapatok a szállásokon, és nem is étkezhetnek együtt. A versenypályán kívül idén a járványhelyzet miatt nem is lehet majd találkozni a kerékpárosokkal, így a korábban megszokott lehetőségek, a rajt- vagy célterületeken begyűjthető aláírások vagy közös fotók elmaradnak.
Az első csapatok szerdán érkeznek meg, a péntek esti csapatbemutató után pedig szombaton Esztergomban rajtol a 41. Tour de Hongrie, a nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú viadalán 20 csapat 120 versenyzője szerepel.

A Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 180 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.