Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 05. 07:12, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Tom Hanks és Renée Zellweger filmjét is bemutatják Torontóban

Tom Hanks és Renée Zellweger filmjét is bemutatják Torontóban

Sűrűsödik az Oscar-szezon: a csütörtökön kezdődő Torontói Filmfesztiválon Jennifer Lopez, Tom Hanks és Renée Zellweger új filmjét is bemutatják.

A kanadai fesztivál programjában számos olyan produkció szerepel, amelyet nagy várakozás előz meg. A Guardian szerdai beszámolója szerint egyebek között Torontóba várják Taika Waititi új-zélandi rendező Jojo Rabbit című második világháborús komédiáját, amely máris vitát kavart. A Thor: Ragnarok rendezője maga játssza a náci führert, egy kisfiú képzeletbeli barátját a Waititi szerint "gyűlöletellenes szatírában", amelyben Scarlett Johansson, Sam Rockwell és Rebel Wilson is szerepel.

Jennifer Lopez, Constance Wu, Lizzo és Cardi B sztriptíztáncosnőt alakít a Wall Street pillangói című filmben, amelyben a Wall Street farkasait kopasztják meg. J-Lo alakítását máris Oscar-gyanúsként emlegetik. Lorene Scafaria, a film forgatókönyvíró-rendezője maga is hangsúlyozta, milyen nagyra tartja a színésznő tehetségét és játékát.

A torontói mustra programjának számos alkotását rendezte nő. Marielle Heller író-rendező Mister Rogers tévés személyiségről Tom Hanks főszereplésével forgatott, A Beautiful Day in the Neighborhood című életrajzi drámáját mutatja be a műsorban. Kasi Lemmons pedig a Harriet Tubman életéről szóló Harriet című filmet viszi, amelyben Cynthia Erivo alakítja a rabszolgaság elleni küzdelem ikonját. A Persepolis rendezője, Marjane Satrapi a Marie Curie életét felidéző Radioactive című drámát kíséri el, amelyben Rosamund Pike a főszereplő.

A Blackfish - Egy kardszárnyú delfin története című dokumentumfilm rendezője, Gabriela Cowperthwaite a The Friend című drámáját mutatja be, amelyben Casey Affleck és Dakota Johnson szerepel.

A torontói fesztiválon debütál John Crowley új filmje, a The Goldfinch, Donna Tartt Pulitzer-díjas regényének adaptációja. A produkcióban Ansel Elgort játssza a fiatalembert, aki megpróbálja feldolgozni anyja halálát, miután egy robbanásban életét vesztette. A film további sztárjai között van Nicole Kidman, Sarah Paulson és Jeffrey Wright is.

A Star Wars: Az utolsó jedik és a Looper - A jövő gyilkosa rendezője, Rian Johnson egy Agatha Christie-feldolgozással érkezik Torontóba. A Tőrbe ejtve című krimi sztárszereposztásában Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Lakeith Stanfield, Toni Colette és Christopher Plummer neve olvasható.



A két éve Torontóban a Sztálin halála című filmmel szereplő Armando Iannucci Charles Dickens-adaptációja, a The Personal History of David Copperfield is a fesztiválon debütál Dev Patellel a címszerepben.

Liam Neeson és Lesley Manville az Ordinary Love című filmmel látható a mustrán, Steve Coogan pedig Michael Winterbottom gazdagokról szóló szatírájában, a Greedben alakít milliárdost.

A tíznapos filmfesztiválon, amely a velencei és a telluride-i fesztivált követi, Renée Zellweger a Judy című filmben tűnik fel Judy Garland szerepében, Joaquin Phoenix pedig Jokert játssza Todd Phillips rendhagyó eredetfilmjében.

A Torontói Filmfesztiválon közönségszavazás dönt a legjobb alkotásról. Tavaly a Zöld könyv is a mustrán debütált, mielőtt Hollywoodban megkapta volna a legjobb film Oscar-díját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.