Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 12. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többen nyertek milliárdos összeget tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül

Többen nyertek milliárdos összeget tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül

Tavaly közel 2800-an lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok a Szerencsejáték Zrt. játékosai közül - tudatta a társaság hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az elvitt főnyeremények nagysága és a nyertesek száma tekintetében továbbra is a számsorsjátékok a legeredményesebbek, de a sorsjegyek és a sportfogadások is több száz szerencsést tettek milliomossá.

Az ötös lottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét tudhatta magáénak az a játékos, aki 38 hét halmozódás után telitalálatot ért el szelvényével, és így 6,431 milliárd forintot nyert. Ő lett 2020 első milliárdosa, akihez július közepén csatlakozott az a játékos, aki 1,7 milliárd forintot nyert az ötös lottón. Közvetlenül karácsony előtt - 21 hét halmozódás után - 3,959 milliárd forintot nyert valaki, ami a játék történetének ötödik legnagyobb nyereménye.

A hatos lottó tavalyi egyetlen milliárdos nyertese 1,376 milliárd forintot vihetett haza.

A tájékoztatás szerint továbbra is az ötös lottónak köszönhetik a legtöbben milliós nyereményüket, ezen a játékon 1150 játékos nyert egymillió forintnál nagyobb összeget. A hagyományos, papír alapú kaparós sorsjegyeknek köszönhetően 534 játékos vált milliomossá, míg az októberben útnak indított e-sorsjegyek révén tavaly év végéig 8-an nyertek milliós összeget.

A számsorsjátékok közül a Jokeren 288-an lettek milliomosok, a Puttón 171-en, a Luxoron 124-en, a Kenón pedig 123-an. A nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot 54 nyertessel gazdagította milliomosaink számát. A Skandináv lottó esetében 23 nagy nyeremény született, ezen belül nyolcan örülhettek százmillió forint feletti összegnek - közölték.

Kitértek arra is, hogy a nemzeti lottótársaság sportfogadási kínálata is jövedelmezőnek bizonyult a játékosok számára, hiszen a Tippmixen 144, a Tippmixprón 82, a Totón 69, míg a Góltotón 3 fogadó nyert nagy összeget. Tippmixen az év legnagyobb nyereménye közel 17 millió forint, a Tippmixprón több mint 10 millió forint volt - tudatta a Szerencsejáték Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.