Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 14. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több mint nyolcmilliót gyűjtött a rászoruló családoknak a Vöröskereszt

Több mint nyolcmilliót gyűjtött a rászoruló családoknak a Vöröskereszt

Mintegy 8,5 millió forintot gyűjtött Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésű jótékonysági kampányán a Magyar Vöröskereszt.

A december 7-ig a Spar Magyarország üzleteiben megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyűlt pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedők, pizsamák, ágyneműk beszerzésére fordítják az összeget.

"A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A hátrányos helyzetű családok többségének nehézséget jelent a mindennapi élelem megvásárlása mellett a pelenka, a mosószer és a különböző higiénés szerek beszerzése. Éppen ezért fontos és hiánypótló az adomány, melynek segítségével majdnem ötezer nehéz helyzetben élőnek tudunk segíteni még karácsony előtt" - idézi Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt alelnökét kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a szervezet.

Pénteken és szombaton élelmiszergyűjtést is tartottak az ország 112 hipermarketében, melynek során több mint 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze 400 vöröskeresztes önkéntes segítségével. Az ezekből összeállított élelmiszercsomagok 11 ezer családnak jelenthetnek majd valós segítséget. Idén Mosonmagyaróváron segítettek a legtöbben, 1686 kilogramm adománnyal. Az adományokat még az ünnepek előtt eljuttatják a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei a rászoruló családokhoz

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére