Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 11. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - fotó:illusztráció

Több mint kétmillió eurónyi hamis bankjegyet foglalt le a koszovói rendőrség

Több mint kétmillió eurónyi hamis bankjegyet foglalt le a koszovói rendőrség

Több mint kétmillió euró névértékű, feltehetően hamis pénzt foglalt le a koszovói rendőrség és vámügyőrség pénteken a Taxi fedőnevű művelete során - számolt be róla honlapján a Koha Ditore című pristinai napilap.

Ez az utóbbi két évtized legnagyobb koszovói fogása.

A koszovói belügyminisztérium közleménye szerint két embert - egy albán és egy kameruni állampolgárt - elfogtak, akiknek a gyanú szerint köze lehet a hamisításhoz.

A koszovói-albán határon folytatott ellenőrzés során a hatóságok az átkelésre használt gépjármű csomagtartójában egy táskában találták meg a feltételezések szerint hamis 50, 100, 200 és 500 eurós bankjegyeket. Emellett hamisításhoz használható vegyszereket, valamint majdnem háromezer ív, 500 eurós bankjegyek nyomtatására alkalmas papírt is találtak.

Az európai uniós tagságra törekvő Koszovóban még mindig súlyos problémát jelent a szervezett bűnözés, a határellenőrzések felszínessége miatt pedig a csempészet is virágzik az országban.

Címkék: bankjegy, euro, hamis, koszovó, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.