Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Augusztus 15. 06:03, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több mint kétmilliárd forintból újult meg Székesfehérvár belvárosa

Több mint kétmilliárd forintból újult meg Székesfehérvár belvárosa

A székesfehérvári Fő utca felújításával befejeződött a megyeszékhelyen a belváros rehabilitációjának folytatása elnevezésű kiemelt projekt, amelynek teljes költségvetése 2,2 milliárd forint volt.

Az önkormányzati kommunikációs központ az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a város mintegy 1,8 milliárd forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a beruházások megvalósítására.

A projekt egyik fő eleme a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb harmadik ütemének rekonstrukciója volt, a 935 millió forintos fejlesztés 2011. augusztus 17-én fejeződött be. Az épületben éttermet és rendezvénytermet alakítottak ki, és babamúzeumot hoztak létre.

A Fő utca kivitelezési munkái 2013 januárjában kezdődtek meg. A munkák során nyolcezer négyzetméternyi gránitburkolatot raktak le, továbbá több mint 5000 négyzetméteren a már meglévő kockakőburkolat hibáinak kijavítása és fugázása is megtörtént. Az utcát két, burkolatba süllyesztett szökőkút díszíti. Az építés által érintett területen, 1340 méteren egyedi, magyar fejlesztésű dekoratív világítást helyeztek el a burkolatba süllyesztve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.