Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 01. 11:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak

Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a károsultaknak

Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a horvátországi földrengés károsultjainak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat csütörtökön egy hónapos országos adománygyűjtést hirdetett. Azt írták: Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke arról tájékoztatta a szeretetszolgálatot, hogy a károsultaknak leginkább anyagi támogatásra lenne szükségük.

Közleményükben idézték Juhász Mártont, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki kiemelte: a földrengés legnagyobb károsultja Petrinja városa a Sziszek-Monoszló megyében, ezért a Sziszeki Egyházmegyén keresztül nyújtanak anyagi segítséget, és az újjáépítési munkálatokat támogatják adományukkal.

Az adományokat 2020. december 31-től 2021. január 31-ig online átutalással az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámára lehet eljuttatni. A közlemény rovatban kérik feltünteni: "horvát földrengés".

A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy megérkezett a horvátországi földrengés helyszínére első küldeményük egy tonna tartós élelmiszerrel, téli ruhával, generátorral, gyermekjátékokkal. A Horvát Baptista Szeretetszolgálat az adományokat a földrengés sújtotta területen kialakított logisztikai bázisáról juttatja el a rászorulóknak.

Hozzátették: a katasztrófa által érintett családok megsegítésére folytatja a gyűjtést a Baptista Szeretetszolgálat.

A felajánlásokat az alábbi bankszámlára várják "horvát földrengés" közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555. A baptista adományvonal, az 1355 tárcsázásával hívásonként 300 forinttal lehet támogatni a horvátországi segélyakciót, valamint a http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon lehetőség van online adományozásra is.

A Pécsi Tudományegyetem vezetése közleményben kérte az oktatókat, dolgozókat, valamint jelenlegi és egykori hallgatóikat, hogy a vöröskereszten keresztül támogassák a földrengés károsultjait. Felvették a kapcsolatot partneregyetemükkel, a Zágárbi Egyetemmel is, amelynek petrinjai tanárképző karát is érintette a katasztrófa.

A hétfő óta tartó horvátországi természeti katasztrófának már hét halálos áldozata van. A térségben 3500 ház sérült meg a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi 6,3-as erősségű főrengésben. Az utórengések folyamatosak, az elmúlt három napban több mint 80 földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.