Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Január 29. 10:21, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt a Monori Járási Ügyészség.

A házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket – közölte közleményében az ügyészség.

Ekkor határozta el a férj, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.
2016. augusztus 18-án a férfi egy budapesti X. kerületi bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénzt rabolt, majd elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár már együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, majd a férj arcát részben eltakarta, a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközzel rabolt, végül együtt elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból is több mint egymillió, míg 2019. július elsején egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a monori ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a minap a járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 18:02, vasárnap | Belföld

Hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát, a képviselők kedden folytatják a munkát, a háromnapos ülés a rákövetkező hétfőn zárul.

2020. Szeptember 20. 17:09, vasárnap | Belföld

Hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot a MÁV és a Volánbusz

A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön,

2020. Szeptember 20. 14:04, vasárnap | Belföld

Ismét alagutat találtak a Bács-Kiskun megyei határszakaszon

A rendőrök terepkutatás során fedezték fel azt a nyílást, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik.

2020. Szeptember 20. 12:01, vasárnap | Belföld

OVSZ: a véradások biztonságosak

A véradások biztonságosak a járványhelyzetben is - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 csatorna szombat esti műsorában.