Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Október 22. 05:39, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Tizenegy magyar cég a Közel-Kelet legnagyobb IT seregszemléjén

Tizenegy magyar cég a Közel-Kelet legnagyobb IT seregszemléjén

Tizenegy magyar cég mutatkozik be a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával a Közel-Kelet legnagyobb IT szakkiállításán, a GITEX-en.

Az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett informatikai szakkiállításon debütál a HITA fejlesztésében elérhető, hiánypótló angol nyelvű kiadvány, az ICT Export Directory, amelynek célja a magyar informatikai cégek megismertetése külföldi lehetséges partnerekkel, és exportjuk elősegítése. A kiadvány, amelyben a GITEX-en részt vevő cégek profilja is megtalálható, elérhető a www.exportdirectory.hu/ict címen.

A hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy az informatikai és távközlési (IKT) szektor a magyar gazdaság domináns ágazata: a GDP 10 százalékát adja, ugyanakkor ennek 90 százalékát a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki.

A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a magyar startup cégeknek is. A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését, az IKT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy a régión belül az ország az élbolyhoz tartozik - írta a HITA.

A kiállításon 2011-ben 7, 2012-ben 9 cég bemutatkozását segítette elő a HITA. A csütörtökig tartó vásáron idén az ApPello Kft, a Dension Audio Systems, a P92 RDI Kft., az Inventure Autóelektronika Kft., a Multipass Solutions Zrt., a Tresorit, a Mozaik Kiadó, a Jet-Vill Kft., az Onlinet Group, a Netlife Consulting, és az AR Works megjelenését támogatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.