Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 05. 09:20, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

A portugál hatóságok nemzetközi terroristákat és fegyvercsempészeket gyanítanak egy állami fegyverraktárból \"nagyon hozzáértően\" elkövetett múlt heti lopás hátterében - közölte a portugál főügyész hivatala kedden.

A hatóság szerint ezek a feltételezések a nyomozás kiterjesztésére sarkallták az ügyészséget, amely kézigránátok, 9 milliméteres lőszerek és feltehetően egyéb fegyverek eltűnését vizsgálja a létesítményből.

A portugál hadsereg eddig nem tette közzé a Lisszabontól 100 kilométerre északra fekvő Tancos légitámaszpontról múlt szerdán eltűnt harci eszközök teljes listáját.

Azeredo Lopes nemzetvédelmi miniszter akkor úgy nyilatkozott, hogy a lopást "nagyon hozzáértően" követték el. Úgy tudni, a bűnözők rést vágtak a támaszpontot körülvevő kerítésen. A tárcavezető hozzátette: a lopásról értesítették Portugália európai uniós és NATO-partnereit is.

Az ügyben vizsgálatot folytató ügyészt a rendőrség, a katonai rendészet nyomozói és az állami terrorelhárítási egység támogatja munkájában - derült ki a főügyész hivatalának közléséből.

A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás titkosságát előíró törvényekre hivatkozva egyéb részletet nem kívánnak közzétenni az ügyről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.