Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Természetes hormon győzheti le a meddőséget

Természetes hormon győzheti le a meddőséget

A természetben előforduló kisspeptin (csókpeptid) nevű hormon hatékonyan serkenti a petesejtet a meddőségi kezelés során - jelentették be kutatók, miután megszületett az első baba, akinek édesanyja ezt a a természetben előforduló hormont kapta a meddőségi kezelés idején - adta hírül a News Medical.

Évente több ezer nő esik át meddőségi kezelésen, s bár a kezelés könnyen elérhető és a legtöbbször sikeres, orvosi szempontból még rejt magában némi kockázatot. Az egyik legsúlyosabb szövődménye a petefészek hiperstimulációs szindrómája, ami akár életveszélyes is lehet. Az esetek 10 százalékában ugyanis szövődményként előfordulhat légszomj, vérrögképződés és veseelégtelenség.

A kisspeptin ezzel szemben természetesebb módon stimulálja a hormontermelést. Az új felfedezéssel egyrészt csökkenhet a veszélyeztetett nők kockázata a hiperstimulációs szindróma kialakulására, másrészt természetes alternatívát jelenthetnek mindenkinek, aki IVF-kezelésben vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.