Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Június 10. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Terápiával "gyógyítanák" a homoszexuálisokat a texasi republikánusok

Terápiával

A homoszexuálisok pszichológiai terápiával való "gyógyításának" - azaz a heteroszexualitásra való áttérítésüknek - támogatását is programjuk részévé tették a texasi republikánusok hétvégi éves pártkongresszusukon - jelentette hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió.

A mintegy tízezer párttag részvételével megtartott gyűlésen elfogadott program szerint "legitim és hatékony" módszer a "helyreállító terápia azon betegek számára, akik a homoszexuális életstílusukból való kigyógyulást és épséget keresik". Az ilyen kezeléshez való hozzáférést pedig "semmilyen törvény vagy rendelet nem korlátozhatja".
Mint a CNN megjegyezte, az amerikai orvosok, pszichológusok és pszichiáterek szakmai szövetsége elítéli az ilyen módszereket.
Az ilyen terápiák "a homoszexualitás olyan felfogásán alapulnak, amelyet az összes mentális egészséggel foglalkozó szakma elutasít" - idézte a CNN az amerikai pszichológusok szövetségét.
Cathie Adams, a javaslat előterjesztője azt hangoztatta, hogy "semmi sem kötelező", ők csupán azt akarják, hogy ha valaki szeretné alávetni magát egy ilyen kezelésnek, akkor legyen rá lehetősége, ez pedig szerinte a személyi szabadsághoz kapcsolódó kérdés.
Ugyanakkor Adams hozzátette azt is, hogy szerinte a melegek nem melegnek születnek. Ezt szerinte az bizonyítja, hogy sokan "meggondolták magukat homoszexualitásukkal kapcsolatban". Azt mondta, hogy az ötletet egy olyan választójától kapta, aki maga is "kigyógyult" a homoszexualitásból.
Jelenleg Amerika két államában tiltják a hasonló "kezelést" kiskorúak számára, köztük a republikánus Chris Christie vezette New Jerseyben. Christie kormányzó a törvény aláírásakor kiadott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy "a szexuális orientáció megváltoztatására irányuló kísérletek (...) depressziót, drogfüggőséget, a társadalomtól való elfordulást, az önbecsülés csorbulását és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat" okozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni