Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 26. 05:48, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tengerparti nyaralás közben tartóztatták le a camorra-vezért

Tengerparti nyaralás közben tartóztatták le a camorra-vezért

Az Olaszország harminc legveszélyesebb bűnözője között számon tartott Michele Di Nardót, a camorra nápolyi bűnszervezet vezérét vasárnap a nyári "szabadsága" alatt sikerült elfognia az olasz rendőrségnek.

A 34 éves Di Nardót a campaniai Palinuro tengerpartján levő presszóban tartóztatták le. Nem tanúsított ellenállást. Hamis személyi iratok és kétezer euró készpénz volt nála - közölte az olasz rendőrség. A bűnöző barátnőjével nyaralt Palinuróban, ahol villát béreltek. A nő több hónapon át tartó követésével sikerült rátalálni Di Nardóra.

A hatóságok szerint Di Nardo a Nápolyt és környékét kézben tartó szervezett bűnözés egyik vezéralakjának számít, annál is inkább, mivel fiatal kora ellenére az uzsorát és a kábítószerpiacot irányító Mallardo-klán jelenlegi főnöke. Di Nardo ellen az olasz rendőrség 2012-ben európai elfogatóparancsot adott ki, de mint kiderült, nem hagyta el Nápoly környékét, és nyári pihenése időtartamára sem távolodott el a camorra "felségterületétől".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni