Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 25. 18:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Teljesen teret hódított a brit mutáns Magyarországon

Teljesen teret hódított a brit mutáns Magyarországon

A megbetegedések szinte száz százalékát már a koronavírus brit variánsa okozza Magyarországon - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília kifejtette, ez fertőzőképesebb - egy ember négy másikat tud megbetegíteni - és súlyosabb, nem ritkán kórházi kezelést igénylő megbetegedést okoz; míg március elején az új esetek 70-80 százalékáért volt felelős, addig mostanra "tért hódított".

Jelezte, elkezdték kidolgozni a pedagógusok oltásának részletes tervét, egyúttal arra kérve őket, hogy regisztráljanak.

Szólt arról is, kijelöltek hét laboratóriumot, amelyek a vírus változását fogják aktívan követni, így pontos képet adnak a járványügyi intézkedésekhez, azok esetleges módosításához. Jelenleg zajlik a laborok felkészítése, a reagensek beszerzése.

Müller Cecília közölte továbbá, csütörtök délutántól egy internetes felületen bárki megnézheti, hogy érvényes-e az oltási regisztrációja, mindössze a születési dátumát és a taj-számát kell megadnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.