Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Teleautóval bukott meg a feketéző fuvaros

Teleautóval bukott meg a feketéző fuvaros

Teleautót hirdetett és indított egy feketéző személyszállító, aki mielőtt az irányt Bécsbe vette volna utasaival, megbukott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésén. A „vállalkozás” papíron sem létezik, adószáma nincs, ráadásul a fuvardíjról se számlát, se nyugtát nem adott, sőt az alkalmi sofőrtársa bejelentéséről is megfeledkezett. A többszörös jogsértés miatt a kontár tetemes bírságra számíthat, és vélhetően további jogkövetkezménnyel is számolnia kell a vizsgálat lezárása után.

Interneten, saját honlapján, illetve a legnagyobb közösségi oldalon is rendszeresen hirdette tevékenységét egy szabolcsi fuvaros, akire közérdekű bejelentés hívta fel a NAV munkatársainak figyelmét. Az adóhivatal revizorai többször, különböző formában is próbálkoztak a reklámozott szolgáltatás igénylésével, hogy a magát „vállalkozásként” feltüntető kontár számára is vonzó útirányt és célt határozzanak meg. Az adózó és alkalmi sofőrtársa úgy tudta, egy népes baráti társaságot kell elvinni az egyik ausztriai élményparkba.

A vizsgálat egyik meglepő fordulata volt, amikor a fuvaros „irodájában” véglegesítették a kirándulást, mivel az iroda egy társasház lépcsőháza volt. Az adózó a viteldíjat is itt vette át, ám erről semmilyen bizonylatot nem állított ki. A feketéző fuvaros és „alkalmi” segítője a kirándulás utolsó magyarországi pihenőhelyén szembesült azzal, hogy valójában adóhatósági ellenőrzés „szereplői” voltak.

A vizsgálat még tart, ám az már biztos, a jogsértések miatt tetemes bírságra számíthat a fuvarozó, nem beszélve a be nem jelentett alkalmazott után fizetendő járulékokról és a várható további jogi következményről.

A NAV vizsgálatot indított a teleautós szolgáltatáshoz kocsit kölcsönző személyeknél, társaságoknál is. A revizorok ebben a nem mindennapi ellenőrzésben egyébként nem csak az illegális telekocsist buktatták meg, hanem útközben több próbavásárlást is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tapasztaltak.

Természetesen azok a magánszemélyek, akiknek semmilyen hasznuk nem származik az alkalmi utastársak befogadásából, nem tartoznak a kockázatos vállalkozói körbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk