Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2020. Június 17. 07:14, szerda | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Szlovéniában 15 évet is kaphatnak az embercsempészek

Szlovéniában 15 évet is kaphatnak az embercsempészek

A szlovén parlament kedden elfogadta a felsőház, az Államtanács (Drzavni Svet) bűntető törvénykönyv módosítására tett javaslatát, amely szerint 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak az embercsempészek

- írt a helyi sajtó. A törvénymódosítást támogatták a kormányzó pártok, nem támogatta azonban a baloldali ellenzék, mert szerinte átfogóbb megközelítésre lenne szükség az illegális bevándorlás elleni küzdelemben.

Az új törvény szerint az embercsempészekre a jelenlegi legfeljebb öt év helyett, most háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, azokra pedig, akik szervezett embercsempészés bűncselekményében vesznek részt, az eddig egy-nyolc évig terjedő börtönbüntetés helyett, 3-15 év szabadságvesztés róható ki.

A Janez Jansa miniszterelnök vezette jobbközép koalíció egyetértett abban, hogy a törvénymódosításra szükség volt az elrettentő hatás fokozása és az illegális határátlépések csökkentése érdekében.

Az ellenzéki Szociáldemokraták (SD) szerint ugyanakkor a jelenlegi büntetések rendkívül aránytalanok más bűncselekményekhez mérten.

Marjan Sarec előző miniszterelnök pártja, a Marjan Sarec Párt (LMS) úgy vélte: a változtatásokat nagyobb megfontolással és szakértők bevonásával kellett volna meghozni.

A Baloldal (Levica) rámutatott, hogy a migráció alapvető okával kell foglalkozni, míg Alenka Bratusek volt kormányfő pártja (SAB) átfogóbb megközelítést javasolt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 18:07, szombat | Külföld

Orosz vezérkar: rakétatámadásra atomcsapás lesz a válasz

Oroszország működésbe hozza nukleáris potenciálját egy területe ellen intézett rakétatámadás esetén

2020. Augusztus 08. 16:06, szombat | Külföld

Továbbra is ezer fölött a napi új fertőzöttek száma Németországban

Németországban immár harmadik napja regisztráltak ezernél több új koronavírus-fertőzöttet: az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, és tizenkettővel a halálos áldozatok száma

2020. Augusztus 08. 13:08, szombat | Külföld

Némileg mérséklődött a koronavírus terjedése a nyugat-balkáni országokban

Mérséklődött ugyan, de még nem igazán lassult le a koronavírus terjedése a Nyugat-Balkánon, szombatra 972-vel emelkedett az igazolt fertőzöttek és 21-gyel a halottak száma.

2020. Augusztus 08. 10:04, szombat | Külföld

Csaknem 19,3 millió a koronavírus-fertőzöttek, több mint 720 ezer a halálos áldozatok száma

A világon 19 296 761 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 720 074, a gyógyultaké pedig 11 682 733 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.