Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 14. 05:19, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Sziget - A legtöbben Hollandiából és az Egyesült Királyságból érkeznek a fesztiválra

Sziget - A legtöbben Hollandiából és az Egyesült Királyságból érkeznek a fesztiválra

Több mint száz országból érkeznek vendégek az idei Szigetre, és a jegyeladásokból kitűnik, hogy a külföldiek közül a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból érkeznek

- tájékoztatta az MTI-t a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtóirodája, amely arról is beszámolt, hogy szombatra az összes jegy elfogyott.

Vető Viktória sajtófőnök elmondta, hogy a szigetlakó külföldiek harmadik legnépesebb csoportját a franciák teszik ki, őket követik Olaszország, Németország és Svájc állampolgárai. A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még a távoli Ausztrália is felkerült, ahonnan jóval több mint ezren érkeztek - tette hozzá.

A jegyeladásokról szólva a sajtófőnök kifejtette, a Szigeten lévő magyar és külföldi vendégek aránya az elmúlt években nem változott, a hetijegyek javarészt külföldön fogynak, míg a napijegyeket inkább a magyarok veszik. Tavaly az MTI-nek a Sziget szervezői úgy nyilatkoztak, az ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát értékesítették külföldön.

Vető Viktória hozzátette, a látogatók számának növekedésével párhuzamosan egyre több a magyar fesztiválozó. A szervezők szerint ez örvendetes jelenség ahhoz képest, hogy korábban arányaiban évről-évre egyre jobban a külföldiek felé billent a mérleg.

A sajtóiroda munkatársai hozzátették, egy tavalyi kutatás szerint a külföldiek mintegy kétharmada először volt a Szigeten, míg a magyarok több mint fele visszatérő látogató.

Első alkalommal látogattak el a fesztiválra barátaikkal a 28 éves spanyol Diana és Mateo, akiknek a koncertek hangulata és az összegyűlt közönség sokfélesége tetszett a leginkább.

A 24 éves Margaríra Örményországból érkezett a Szigetre. Mivel a Közép-Európai Egyetem diákja, jól ismeri Budapestet, és azért látogatott el a rendezvényre, mert nagyon sok barátja ajánlotta neki a fesztivált. "Őrület" - foglalta össze egyetlen szóban benyomásait a Szigetről, és kifejtette, nagyon tetszik neki, hogy ennyire sokszínű és nemzetközi a fesztivál.

Hasonlóan pozitívan fogalmazott a 30 éves, brit Michael is, aki már másodszor vágott neki hetijegyes bérlettel a megfogalmazása szerint "hosszúnak ígérkező" fesztiváli napoknak. Ő szintén ismeri Budapestet, mert barátaival járt már a magyar fővárosban. "Tetszenek a koncertek, és remélem, az időjárással is több szerencsénk lesz a következő napokban" - mondta a férfi utalva arra, hogy szerdán például kisebb-nagyobb zivatarok is voltak.

Tavaly 441 ezren látogattak el a Szigetre, és idén már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. A szombati napra - akárcsak a csütörtöki Rihanna-koncertre - az összes jegy elkelt; ez azt jelenti, hogy az esti órákban a látogatók száma elérheti a 90 ezret. A szervezők számítanak további teltházas napokra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.