Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerdáig lehet módosítani az egyetemi jelentkezéseken

Szerdáig lehet módosítani az egyetemi jelentkezéseken

Július 10-ig van lehetőségük a jelentkezőknek, hogy pótolják hiányzó dokumentumaikat, adatmódosításokat végezzenek, illetve egyetlen alkalommal módosítsanak jelentkezési sorrendjükön az e-felvételiben. A rendszert azok is használhatják, akik jelentkezésüket papíron adták be. A ponthatárokat várhatóan július 24-én este tudhatják meg a felvételizők.

A hiányzó dokumentumok pótlása

Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni az e-felvételiben, a dokumentumnak jól olvashatónak kell lennie, illetve tartalmaznia kell a jelentkező nevét.

Megváltozott adatok

A dokumentumpótlás mellett szintén július 10. az adatmódosítás határideje a felvételiben. A módosítás is elvégezhető a rendszerben, például, ha valamilyen adat a jelentkezési határidőt követően megváltozott.

Sorrendváltoztatás

Az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre jelentkezők legkésőbb 2013. július 10-ig módosíthatják egyelten alkalommal a jelentkezési sorrendjüket az e-felvételiben. Ilyen esetben a jelentkezéskor megadott szakokat lehet előrébb vagy hátrébb sorolni a listában, új képzést viszont már nem lehet megjelölni.

Sorrendet módosítani akkor érdemes, ha nem azok a szakok szerepelnek a lista első helyein, ahová leginkább be szeretne kerülni a jelentkező, vagy ha az állami ösztöndíjas képzési forma hátrébb szerepel, mint az önköltséges. Ugyanis minden jelentkező a listában szereplő első olyan helyre nyerhet csak felvételt, ahol eléri a meghatározott ponthatárt. Ha ez egy önköltséges képzés, a sorrendben utána következő állami ösztöndíjas helyre akkor sem vehetik fel a jelentkezőt, ha pontszáma egyébként elegendő lenne hozzá.
A szeptemberben induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk