Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 05. 06:36, csütörtök | Belföld
Forrás: infováros

Százmillió forintnyi kokainnal bukott le egy férfi Röszkén - VIDEÓ

Százmillió forintnyi kokainnal bukott le egy férfi Röszkén - VIDEÓ

Lebukott a röszkei határon a minap egy észak-macedón drogfutár, aki Svájcból akart kábítószert csempészni hazájába.

Kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 27 éves észak-macedón állampolgárral szemben a rendőrség. A férfi barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról a röszkei határátkelőhelyen hétfőn délután. A rendőr kérdéseire a férfi idegesen és zavartan válaszolt, ezért fokozott ellenőrzésre félreállították a járművet – közölte a rendőrség honlapján.

A kocsi jobb első kereke felett a karosszérián az egyenruhások átalakítás jeleit találták, ezért a pénzügyőrökkel megbontották, ami alatt egy zsugorfóliázott – fehér port tartalmazó – téglát találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a talált anyag kokain. A rendőrök a kocsi jobb, illetve a bal első kerék feletti rejtekhelyeken további négy kábítószergyanús anyagot tartalmazó téglát találtak.

A több mint 5 kilogramm súlyú fehér port a rendőrök lefoglalták. A kirendelt vegyészszakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt anyag kokain. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 100 millió forint.

A rendőrök az autóban utasként tartózkodó barátnőt, valamint az édesanyját – aki az autót vezette – tanúként hallgatták ki. A jármű tulajdonosát, a 27 éves észak-macedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában elmondta, hogy nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyukáját, hogy rokonlátogatás ürügyén elvitesse vele magát Svájcba, ahol a drogot ő rejtette el az autóban, arról a két nő nem tudott.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni