Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:16, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a Városligetben

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a Városligetben

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek egymással a II. Rexroth Pneumobil Gálafutamon szombaton a Városligetben, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtti parkolóban.

Magyarországi, határon túli és külföldi felsőoktatási intézmények mérnökei vesznek részt a sűrített levegővel meghajtott járművek és építőik szombati futamán, ahol a környezet védelmére is felhívják a látogatók figyelmét - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A verseny helyezései az úgynevezett palackcserés futamokon dőlnek el. Az érdeklődők megismerhetik a mérnöki világ csodáit, többek között az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar projektjét, az európai Shell Eco-maratonra készült energiahatékony járműveket. Emellett lesz tésztahídtörés is, amely során egy tésztából készített hídmakett szilárdságát és szakíthatóságát mutatják be. A kisebbek pedig érdekes fizikai kísérleteken vehetnek részt.

A közlemény szerint az Óbudai Egyetem, a Bosch Rexroth Kft. és a közlekedési múzeum közös rendezvényének célja, hogy népszerűsítse az alternatív energiák hasznosíthatóságát, a környezettudatos gondolkodást, az arra való nevelés fontosságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).