Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 17. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Soros az EU szétesésével riogat

Soros az EU szétesésével riogat

Több hónap után Soros György egy üzleti ebéden tartott felszólalásában az euróválságot az EU-t tartós recesszióba taszító rémálomnak nevezte. Soros azt mondta, hogy a 'legkisebb ellenállás irányban mozduló' Németország csak a 'szükséges minimumot' teszi meg az euróövezet egyben tartása érdekében, ami 'nem elegendő az eladósodott országok talpra állításához'.

Szerinte emiatt egyre tágul a szakadék a hitelező és az adós országok között Európában. Soros Györgynek azzal a mondatával mondjuk, egyet lehet érteni, hogy a recesszió kivédéséhez a világ jegybankjainak összehangolt akciójára lenne szükség. Igazság szerint viszont ez pár hónappal ezelőtt azért megtörtént, igaz, az újabb körös monetáris enyhítésekről némi időeltolódással döntöttek a világ nagy jegybankjai. Soros György egyébként a csodafegyvert jelenleg a közös eurókötvény kibocsátásában látja, ez viszont politikailag elfogadhatatlanná vált Németországban.

Soros György az Európai Unió felbomlását 'valós veszélynek' nevezte, egyúttal felszólította Németországot, hogy tetteiben is vállalja fel a közösségen belül betöltött hegemón szerepét és ezzel együtt az eladósodott országok érdekeinek a képviseletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.