Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 11. 05:13, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Sir David lesz Beckhamből

Sir David lesz Beckhamből

Lovagi rangra emeli a brit uralkodó David Beckhamet. A The Sun udvari forrásait idézve vasárnap azt írta, hogy az angol labdarúgó neve szerepelni fog II. Erzsébet királynő újévi kitüntetési listáján.

Beckham, akinek éppen tíz éve a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangját (OBE) adományozta az uralkodó, ezúttal a Sir előnév viselésére jogosító lovagi címben részesül. Felesége, a Spice Girls lánybanda egykori énekesnőjéből elismert divattervezővé előlépett Victoria Adams a Lady Beckham megszólításra tarthat majd igényt férje kitüntetése után.

A lap forrásai szerint már csak az ilyenkor szokásos utolsó rutinszerű háttérvizsgálatok folynak. A brit adó- és vámhivatal ellenőrzi például, hogy Beckham pénzügyeivel minden rendben van-e, ahogy azt az uralkodói elismerésre felterjesztett tehetős jelöltek esetében formálisan mindig megteszik az adóhatóságok. Brit kormányzati bennfentesek a The Sun beszámolója szerint mindazonáltal közölték, hogy semmiféle akadályra nem számítanak Beckham magas kitüntetésével kapcsolatban.


Az angol labdarúgás világszerte külön márkanévként nyilvántartott szupersztárja a brit sportarisztokrácia felső százas kasztjának élén áll anyagi helyzete alapján. A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját - Sport Rich List - a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb száz sportoló és sportmenedzser becsült vagyonáról, és az idei listát Beckham vezeti, aki a kimutatás szerint 165 millió fontot (csaknem 60 milliárd forintot) tudhat bankszámláján.

A Sport Rich List szerkesztői az összegbe nem számolták bele Beckham feleségének 35 millió fontra (több mint 12 milliárd forintra) taksált személyes vagyonát. A The Sun vasárnapi beszámolója szerint Beckham lovagi rangra emelésének lehetősége májusban merült fel, amikor a 115-szörös egykori angol válogatott - húszévi látványos karrier után - visszavonult a profi futballtól. Ő az egyetlen angol labdarúgó, aki négy ország klubszíneiben is bajnokságokat nyert: a Manchester Unitedben eltöltött évek után a Real Madridnál és az amerikai LA Galaxynál folytatta, majd a Paris Saint-Germain játékosaként fejezte be pályafutását.

A brit lap forrásai szerint nem kizárt, hogy Beckhamet Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája, a brit trón majdani várományosa üti lovaggá. Beckham közismerten szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztségét is betöltő Vilmossal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.