Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:11, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Segítséget kapnak a Németországban tüntető magyar hentesek

Segítséget kapnak a Németországban tüntető magyar hentesek

Húszezer euró támogatást kap a Müller Fleisch GmbH (MF) német húsipari cégtől az a csoport magyar hentes, akik a vállalat Baden-Württemberg tartományi központjánál tüntetnek az elmaradt járandóságuk miatt.

A 20 ezer euró "szociális adomány", amelyet a pforzheimi német-magyar társaság (DUG-Pforzheim) közreműködésével osztanak ki a magyar dolgozóknak a nekik gyűjtött lakossági adományokkal együtt - áll a céget képviselő ügyvédi iroda pénteken kiadott közleményében.

Hozzátették: ezer euró "előleget" azonnal kifizetnek a magyar henteseknek, hogy hazautazhassanak.

Ugyanakkor mindazok a követelések, amelyeket a henteseket alkalmazó alvállalkozó, Andrási Zoltán támaszt a magyarországi Gante & Pairan céggel szemben, továbbra sem teljesültek - jegyezték meg a közleményben.


Az MF az előző, szerdai közleményében hangsúlyozta, nem miatta kerültek szorult helyzetbe a magyar munkavállalók, de mindent megtesz azért, hogy megkapják elmaradt járandóságaikat.

A hvg.hu hétfőn számolt be arról, hogy az MF központjánál tüntetést kezdtek magyar húsipari dolgozók. A hentesek egy magyar cég, a Symplex-Pro Kft. alkalmazásában álltak, amely az MF fővállalkozójával szerződött disznóhús-feldolgozásra. A magyar cég szerint a németek tartoznak nekik 196 ezer euróval. Andrási Zoltán, a cég képviselője a portálnak elmondta: büntetőfeljelentésüket a hatóságok elutasították, a polgári peres eljárás megindítása pedig rendkívül költséges és nagyon sokára várható eredmény. Szerinte a mintegy ötven krízishelyzetbe került család addig nem tart ki.

A magyar munkaerőt közvetítő vállalkozás, a német tulajdonú, de magyarországi bejegyzésű Gante & Pairan Kft. szerint minőségi és mennyiségi kifogások is voltak a magyar hentesek munkájával szemben, amelyek miatt az MF felbontotta velük a szerződést - írta a hvg.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben