Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 26. 05:25, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Robbie Williams új lemeze az ezredik listavezető album Nagy-Britanniában

Robbie Williams új lemeze az ezredik listavezető album Nagy-Britanniában

Robbie Williams Swings Both Ways című új nagylemeze lett az ezredik listavezető Nagy-Britanniában 57 évvel azután, hogy Frank Sinatra heti lemezeladási rangsor élén nyitott Songs For Swingin' Lovers című korongjával.

1956 óta több mint háromezer albumeladási lista látott napvilágot a szigetországban. Szólóelőadóként Robbie Williams összesen 11 listavezető albummal büszkélkedhet, annyival, mint Elvis Presley, de ha figyelembe vesszük a Take That együttes tagjaként elkönyvelt sikereit is, akkor ugyanúgy 15 listavezető korongot tudhat magáénak, mint a Beatles. A dobogó legfelső fokán töltött idő hosszának tekintetében azonban jócskán elmarad a gombafejűektől: ugyanis míg McCartney-ék 174 hetet - összesítve több mint három évet -, addig Williams eddig mindössze 31 hetet töltött az élen - írta a BBC hírportálja.

A 39 esztendős előadó szerint az, hogy az első és az 1000. listavezető album is szvinglemez, jól mutatja a műfaj "szűnni nem akaró vonzerejét". A Swings Both Ways című korongból 67 ezer példánnyal többet kapkodtak szét a rajongók a múlt héten, mint a lista második helyén álló Marshall Mathers LP 2 című Eminem-albumból. A dobogó harmadik fokát a brit Jake Bugg szerezte meg Shangri La című lemezével. A kislemezek mezőnyében Lily Allen diadalmaskodott a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámját aláfestő Somewhere Only We Know című számmal.

Nagy-Britannia 1000. listavezető kislemezének címét Elvis Presley One Night/I Got Stung című korongjának 2005. januári újrakiadása szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: