Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Regionális szolgáltatókká válnak a Volán-társaságok, több vezérigazgató is távozik

Regionális szolgáltatókká válnak a Volán-társaságok, több vezérigazgató is távozik

Hét regionális szolgáltatót alakít ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a 24 Volán-társaságból és ennek nyomán a jelenlegi 24 vezérigazgató is távozik - írja a Népszabadság.

A lap információja szerint az MNV-nél még nem dolgozták ki azt a menetrendet, amelynek alapján a 24 Volán-társaságból hét regionális szolgáltató lesz. Nem dőlt el, hogy a cégeket beolvasztják, összevonják, vagy netán felszámolják, és helyettük újakat hívnak életre.Ha az új struktúra kialakul, akkor egy-egy új regionális vezérigazgatóra legalább három cég jut majd, de elképzelhető, hogy lesz olyan új vezető is, akire öt-hat vállalatot bíznak.

Néhány napja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyértelművé tette, hogy megválik a Volán-társaságok vezérigazgatóitól. A döntést a csúcsszervezet Pozsonyi úti központjában azonnal meghozták, amint az autóbuszos cégek tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lépéssorozat megindításához kiadta a felhatalmazást. Egyelőre mégis mind a 24 Volán-vezérigazgató a helyén van, formálisan ugyanis a döntés joga a céges közgyűléseké. Illúziói senkinek se legyenek: a folyamatnak október 31-ig kell lezárulnia, és az összehívott tulajdonosi gyűléseken nagy vita nem lesz. Az MNV előterjesztése a kizárólagos állami tulajdonban lévő Volánbusz Zrt.-n, illetve a többségi tulajdonban lévő többi Volán-társaságon simán átmegy majd. A vezérigazgatók legfeljebb akkor ússzák meg a kényszerű repülést, ha az MNV valamiért meggondolja magát, és mégsem viszi a közgyűlések elé a személyi változások tervét. Erre azonban a bennfentesek sem fogadnának.

Valószínűbb, hogy az MNV programjának megfelelően a Volán-társaságokat október végén a közgyűlések határozataival pozícióba hozott hét új vezérigazgatóra bízzák. Arra a hét személyre, akik a buszos cégek felügyeletére, vagyonkezelésére, majd tevékenységének későbbi átvételére hivatott regionális szervezeteket irányítják. A cégek és posztok számából kiolvasható: egy-egy regionális vezetőre legalább három cég jut majd. De a hírek szerint valószínű, hogy lesznek, akik mindjárt öt-hat vállalatot is kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk