Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Július 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Régióközpontot épített Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Régióközpontot épített Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Eredményesebben végezheti karitatív munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, miután Tatán elkészült a szervezet régióközpontja - tájékoztatta a régióvezető az MTI-t.

Bondor Lajos elmondta, az új központot a jelenlegi telephelyük melletti telken hozták létre egy családi ház felújításával és átalakításával. A 30 millió forintos beruházással a könyvelés, a logisztika, valamint az általános irányítás a szociális ellátástól elkülönült térben kapott helyett. Javult a humanitárius tevékenység ellátásának hatékonysága, és rendezettebbé vált a kapcsolattartás az önkéntes csoportokkal - mondta a régióvezető.

A további tervekben szerepel az udvar hasznosítása játszótérként, mivel az ingatlan közösségi helyiségei lehetőséget adnak családos programok szervezésére kisgyermekeseknek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közép-dunántúli szervezete Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében teljesít szolgálatot hajléktalan emberek komplex ellátásától kezdve a gyermek- és családvédelmi alternatív ellátásokig, a kisgyermekek gondozásától az idősellátásig.

Szolgáltatásaikkal intézményi keretek között 2019-ben összesen csaknem négyezer embert látott el a szervezet 190 dolgozója. A régióban a szeretetszolgálatnak 19 önkéntes csoportja van; 26 ezernél több rászorulót segítettek, túlnyomó többségben élelmiszerrel és ruházattal, mintegy 43 ezer önkéntes munkaórát teljesítve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni