Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 18. 10:53, kedd | Belföld
Forrás: mti

Raktárnak álcázott "luxusüzletben" árulták a hamisítványokat

Raktárnak álcázott

Raktárnak álcázott, hamis divatruházati termékekkel kereskedő „luxusüzletet” számolt fel Baranyában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

– tájékoztatta a szervezet Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Kuperczkó Adrienn közölte: a baranyai párost egy szállítmány kicsomagolásakor érték tetten nyomozók. A titkos üzletként működő raktárban több mint ezer hamisítványra bukkantak, amit a bűnözők a luxustermékek eredeti árán, sokmilliós haszonnal értékesítettek – tette hozzá.

Az elkövetők egy szűk törzsvásárlói körnek kínálták a Törökországból beszerzett hamis ruhákat. A vevőket a lerobbant raktárépületben egy titkos, exkluzív kialakítású bemutatóterem várta, ahol telefonos bejelentkezés után válogathattak a luxusholmik másolatai között. A kereskedők a többszázezres eladásokat feketén bonyolították, bevételeik után adót nem fizettek, az üzletben pénztárgép nem volt – ismertette a részleteket.

A pénzügyi nyomozók az ott talált mintegy 1200 ruhadarabot lefoglalták. A felsőkategóriás olasz és francia divatmárkákat utánzó termékek az előzetes szakértői vélemény szerint a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. Az elkövetők a hamisítvány alsó- és felsőruházaton túl öveket, sálakat és táskákat is árultak. A kereskedőknél nem volt olyan dokumentum, amely igazolta volna a termékek származását, illetve a márkavédett termékek forgalmazásához szükséges védjegyjogosulti hozzájárulást.

A büntetőeljárást a NAV jelentős értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indította meg. Az okozott kár az előzetes becslések alapján elérheti a hamis ruházati termékek kereskedelmében kiugrónak számító tízmillió forintot – közölte Kuperczkó Adrienn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.