Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Június 04. 15:22, kedd | Belföld
Forrás: infopest

Plázaroham kiállítás: amikor a mainstream és az undergronud találkozik

Plázaroham kiállítás: amikor a mainstream és az undergronud találkozik

Az Aréna pláza egyik üzlete különleges kiállításnak ad otthon 2013.06.01-jétől egészen egy hónapon át. Az egész tárlat egy kísérlet arra, hogy egy kevésbé sem plázaboy hogyan lesz az.

Tripsánszky Dávid egyáltalán nem gondolja magát egy olyan srácnak, aki szőkített séróval, extrán kivágott rózsaszín felsőben, szolizott testtel járja a plázákat és csak vásárol. Azonban most mégis egy plázában mutatja meg azt, hogy mi is az underground, mik a jellemzői, milyen művészeti elemek keverednek benne. Az egész kezdeményezésnek az április elején megnyitott Poster Urban Outfit pop-up store ad majd otthon, amely például a Cheap Monday deszkás márkát kínálja a vásárlóinak, így tökéletesebb helyet nem is találhattak volna a kiállításnak.

Tripo először vonakodott az ötlettől, ám ahogy egyre jobban belemerült a munkába, sokkal jobban tetszett neki az egész megvalósítás. „Mindenki jól tudja, hogy nem vagyok az a Plázaboy. Ám számomra is érdekesnek tűnt, mikor főnököm előállt ezzel az ötlettel, hogy (legyek az (vicc)) csináljunk itt egy kiállítást. Plázába én? Hát soha nem gondoltam volna. De, ahogy elkezdtem számra, agyamra venni a témát egyre jobban megtetszett, hisz mi lehet jobb alkalom ennél, hogy megmutassam nem csak nektek, hanem a plázába járó átlagembernek, ami belőlem jön.” - írja Dávid az esemény oldalán. Nem csak a kirakatban láthatjuk a fiatal feltörekvő művész képeit, hanem az egész üzlet az ő festményeibe burkolózik majd egy hónapra.

A kiállítás célja, hogy a generációkat közelebb hozzák egymáshoz, eljuttassák ahhoz is az underground stílust, aki még életében sem hallott róla. A tárlat nem titkoltan szeretné egy kicsit megdöbbenteni is az odalátogatókat, és szeretnék, ha minél többen kíváncsiak lennének erre a nagyszerű kezdeményezésre. Tripo a boltban dolgozik, így akinek bármi kérdése lenne a művészúrhoz, egész nap az esemény helyszínén megtalálja.
Minket pedig már csak az a kérdés érdekelne, hogy vajon egy hónapon keresztül megférnek-e majd a divatfüggő fiatalok a laza, deszkás stílust képviselő lázadókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el